Predstavljene su različite teme o stilovima ponašanja i suočavanju sa stresom. Radionica se sastojala od prezentacije stilova ponašanja i načina suočavanja sa stresom kako bi se sudionicima pomoglo u suradnji i odnosu s drugima.

Cilj radionice bio je da kroz interaktivne igre, upitnike i simulacije sudionici otkriju svoj stil ponašanja savjeta (temelji: DISC, upitnik osobnosti), potaknu upoznavanje i bolju komunikaciju s ljudima različitih stilova ponašanja, potaknu razumijevanje i prihvaćanje različitost drugih. Sudionici su morali ispuniti upitnik koji je dao uvid u mnoge aspekte međuljudskih odnosa, opis individualnih stilova ponašanja, interakcije s drugim stilovima te alate za međusobno razumijevanje i prihvaćanje. Sjajan način neprimjerene komunikacije i suradnje u organizacijama i članovima tima, koristan za sindikalni rad.

Proveden je rad u grupi gdje su sudionici trebali prikazati primjer organiziranja sindikalnog izleta, sudionici su podijeljeni u grupe od 4 osobe, dobili su različite uloge (crvena, žuta, plava, zelena), zadatak je bio organizirati sindikalni izlet, te se ponašati prema uputama. Iz ove radionice sudionici su shvatili da je teško glumiti i biti u ulozi koja ti nije prirodna, osjećamo se bolje kada smo autentični, kada se ponašamo autentično u skladu sa svojim stilom, za suradnju i neki rezultat moramo imati različitih stilova u timu, tek tada ćemo nešto postići. Ovo je bila zanimljiva vježba, zabavna, ulazak u različite uloge osvijestio je sudionike da prepoznaju i potvrde kako se najbolje osjećaju, a ujedno uvide razlike u stilovima i što je bitno za suradnju.